Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Yozgat’ta gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Türkiye Yüzyılı Buluşmaları programına katılarak şehirdeki yatırım ve istihdam hedeflerini değerlendirdi. Valilik ziyaretiyle başlayan programında Işıkhan, kentin tarım ve sanayi potansiyelinin Türkiye ekonomisi için kritik önem taşıdığını vurguladı.
Bakan Işıkhan, İŞKUR verilerine göre 2002 yılından 2026 Ağustos ayına kadar 80 bin 929 kişinin istihdamına aracılık ettiklerini belirtti. Ayrıca son dönemde işverenlere yönelik teşvikler kapsamında 31 bin 71 iş yerinin desteklendiğini ve toplamda 2,1 milyar lirayı aşan teşvik ödemesi yapıldığını ifade etti.
Ziyaretleri sırasında şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Işıkhan, Terörsüz Türkiye idealinin sadece bir güvenlik meselesi olmadığını, aynı zamanda kalkınma ve kardeşlik projesi olduğunu belirtti. Yerel iş insanlarıyla yapılan Çalışma Hayatı Buluşmaları programında ise 2027-2029 yılları arasında ülke genelinde 2,1 milyondan fazla istihdam artışı öngördüklerini açıkladı.
Yorum yap